top of page
  • Yazarın fotoÄŸrafıMOOS

%100 SAF ve DOĞAL ÇAY AĞACI YAĞI ile BIOSULPHUR BİLEŞİMİNİN UYUZ ÜSTÜNDEKİ ETKİSİ



Bilindiği üzere uyuz, tüm dünyada görülebilen ve her yaştan insana bulaşabilen bir hastalıktır. Ciltteki Sarcoptes Scabiei denen küçücük uyuz akarlarının neden olduğu bulaşıcı bir cilt hastalığıdır. Uyuzun ana semptomu, geceleri daha da kötüleşen yoğun kaşıntıdır. Ayrıca akarların yuva yaptığı alanlarda cilt döküntülerine neden olur. Evcil hayvanlarda bulunan akar böceklerinin insanlara geçmesi ve insan derisinde yaşamaya başlaması da uyuza sebep olabilir.


Sarcoptes Scabiei böcekleri ağızlarını ve ön bacaklarını kullanarak, yumurtalarını dış deri katmanındaki oyuklara bırakırlar. 3 ila 4 gün sonra, bebek akarları (larvalar) yumurtadan çıkar ve yetişkinlerin olgunlaştığı cilt yüzeyine taşınır.


Uyuz genel olarak:

– Parmak aralarında,

– Koltuk altlarında,

– Erkeklerin genital bölgelerinde,

– Göğüslerde, özellikle derinin katlandığı bölgelerde,

– Dirsek içi, bilekler ve dizlerde,

– Popo loblarının arasında,

– Ayak tabanında,

– Kürek kemiklerinin iç kısımlarına yerleşir ve bu bölgelerde yayılır.


Uyuz ayrıca çocuklarda:

– Yüzde,

– Boyunda,

– Avuç içlerinde,

– Topuklarda görülebilir.


Uyuz genellikle enfeksiyonlu bir kişiyle uzun süreli cilt-cilt teması veya cinsel temas yoluyla yayılır. Aynı zamanda uyuz bulaşmış hastaların giysileri, havlu ve yatak örtüleri ile bulaşması mümkündür ama bu nadirdir. İlk enfeksiyondan sonra uyuz belirtilerinin ortaya çıkması 8 hafta kadar sürebilir. Bu kuluçka dönemi olarak bilinir.


İlaçlara direnebiliyor!

Tabii ki tıptaki gelişmelerle birlikte kaşıntıları hafifleten, hem iç hem de dıştan uygulanan bir çok tıbbi ilaç var. Fakat yeni uyuz türü bu ilaçlara dayanıklılık gösterebiliyor, direnebiliyor! Ciltte ilk anda kaşıntıyla birlikte kendini belli eden uyuza yakalandığınızda önce mutlaka bir uzman doktora gidip muayene olmanız önerilir.


UYUZA KARŞI KULLANILABİLECEK DOĞAL VE BİTKİSEL İÇERİKLER:


KÃœKÃœRT:

Kükürt ucuz, etkili ve kolay tatbik edilebilen; günümüzde de kullanılan en eski uyuz giderici olarak bilinmektedir. Kükürt kremleri erişkinlerde %10, yeni doğanda %2.5 oranında kullanılabilmektedir. 2-3 gün süreyle bütün vücuda ovularak sürülmekte ama uzun süre, yüksek konsantrasyonlarda kullanıldığında cildi tahriş edebildiği bildirilmektedir. Kükürtün yıkanabilir bir baz içinde veya vazelin içinde 3 gün boyunca geceleri kullanılması da öneriler arasındadır. Kükürtün kötü kokusu hastaları rahatsız etse de günümüzde koku sorunu giderilmiş katı sabun ile şampuan ve duş jeli formunda kükürtlü dermokozmetik ürünler de bulunmaktadır.


Doktorunuzun verdiği kremleri kullanmadan önce duş alırken, kükürtlü sabun veya duş jeli kullanımı tavsiye edilir. Ama uyuz tedavisinde tek başına kükürt (diğer adı ile Sülfür) veya kükürtlü sıvı veya katı sabun kullanmak işe yaramaz.



%100 SAF ve %100 DOĞAL AVUSTRALYA KÖKENLİ ÇAY AĞACI YAĞI:

Çay ağacı yağının uyuz vakalarında kullanıldığı ve etkili olduğu düşünülmektedir. Çay ağacı yağının uyuz, baş biti, beyaz sinek ve koyun biti dahil olmak üzere bazı yaygın insan ve hayvan istilaları için etkili bir tedavi olduğu belirtiliyor. Bir çalışmada ise test edilen çay ağacı yağı, değişen konsantrasyonlarda bitleri bir saat içinde ve yumurtaları beş gün içinde öldürebildiği bulundu. Bitler, uyuz akarlarından farklı olsa da sonuçlar çay ağacı yağının uyuz dahil diğer paraziter enfeksiyonlar için etkili bir tedavi olabileceğini düşündürmektedir. İnsanlarda uyuz tedavisinde çay ağacı yağının kullanımını inceleyen çok fazla çalışma yok. Bununla birlikte, başka bir çalışmada insanlardan alınan uyuz akarları incelendi. Vücudun dışında %5’lik bir çay ağacı yağı çözeltisi, akarları öldürmede geleneksel tedavilerden daha etkiliydi. Çay ağacı yağının uyuz için kullanımını inceleyen büyük bir klinik çalışma bulunmamakla birlikte mevcut araştırmalar denemeye değer olduğunu gösteriyor.


Çay ağacı yağında daha büyük ölçekli, randomize kontrollü çalışmalara ihtiyaç duyulmasına rağmen laboratuvar testlerinde, insanlarda uyuzu etkili bir şekilde tedavi ettiği gösterilmiştir. Çay ağacı yağına alerjiniz olabilir. Alerjik reaksiyon olursa, kullanmayı bırakın. Cildinize doğrudan saf çay ağacı yağı kullanmaktan kaçının. Bir taşıyıcı yağ ile seyreltmeniz ve ardından kullanmanız gerekir (her tarifte belirtilen seyreltme oranını bulun). Ayrıca alerjiniz olup olmadığını kontrol etmek için cildinizde herhangi bir doğal bileşen kullanmadan önce bir yama testi yapmanız çok önemlidir. Bir yama testi yapmak için kulaklarınızın hemen arkasındaki cildinize bir miktar bileşen uygulayın ve 24 saat bekletin. Cildiniz tepki vermiyorsa bileşenin kullanımı güvenlidir.


Çay ağacı yağı, in vitro (biyoloji ve tıp alanı) olarak uyuz akarlarına karşı umut verici akarisit etkileri göstermiştir. Ayrıca standart tedavilere yanıt vermeyen vakalar da dahil olmak üzere kabuklu uyuz tedavisinde yardımcı topikal bir madde olarak başarıyla kullanılmıştır. Ortaya çıkan akarisit direnci, uyuz için şu anda kullanılan altın standart tedavilerin (oral ivermektin ve topikal permetrin) gelecekteki yararlılığı konusunda şüpheler oluşturuyor. Yeni kimyasal maddelerin gelişimi de hala bazı tereddütler içeriyor. Çay ağacı yağının kümülatif akarisit, anti-bakteriyel, anti-pruritik, anti-inflamatuar ve yara iyileştirici etkileri, uyuz enfeksiyonu yükünü ve buna bağlı bakteriyel komplikasyonları başarılı bir şekilde azaltma potansiyeline sahip olabileceği de konuşuluyor.


Çay Ağacı Yağı Uyuzu Öldürür mü?

Uyuz teşhisi konulduktan ve altta yatan tıbbi endişeler giderildikten sonra çay ağacı yağı kullanmaya başlayabilirsiniz. Bu yağın anti-bakteriyel ve uyuz öldürücü özelliklere sahip olduğu bilinmektedir ve birçok kişi bu tedavi yöntemini kullanırken uyuzdan kurtulduğunu bildirmiştir. Çay ağacı yağı, araştırmalara göre yağın oyuk açan uyuzu öldürdüğünü keşfetmesinden sonra şiddetli uyuz hastalarını tedavi etmek için kullanılmaya başlanmıştır. Uyuz yaraları, insanların yarısını etkiler ve romatizmal kalp hastalığı gibi yaşamı tehdit eden hastalıklara yol açabilir. Bilim insanları, uyuzun mevcut cilt kremi tedavilerine giderek daha dirençli hale geldiğinden endişeleniyorlar ve çay ağacı yağının sorunu çözmeye yardımcı olabileceğinden emin olduklarını belirtiyorlar. Çay ağacı yağının iyi bilinen, bakteri yok edici özellikleri olduğundan birçok organizma üzerinde çay ağacı yağı denenmiştir ve uyuz üzerinde de denenip çok etkili sonuçlar alınmıştır. Yalnız, cildi tahriş etmemek için kullanmadan önce yağı seyreltmeniz önemlidir!


%100 saf çay ağacı yağını emziren anneler ve hamileler kesinlikle kullanmamalıdır. Bu yağ, parazitleri öldüren ve cilt yapısını destekleyen doğal bir yardımcıdır. Gerek uyuz böceğinde gerekse benzer parazitlerde, sinekler, bit, pire gibi haşaratta çok uçucu ve keskin kokulu bir yağ olmasından kaynaklı solunum yapmalarını engeller ve boğularak ölmelerine sebep olur. Ayrıca sivrisinekler dahil tüm böcek ve sinekler bu yağın kokusundan nefret ederler. Uyuz için en iyi ev içeriklerinden biridir. Hastalıktan kaynaklı deride beliren yaraların iyileşmesi için de güzel sonuçlar verir.


Tercihinize göre 200 ml. zeytinyağı veya susam yağı içine 4-5 ml. kadar (Hassas ciltlerde 4 ml.) MOSMED %100 doğal ve saf Avustralya Çay Ağacı Yağını iyice karıştırarak elde etiğiniz losyonu günde günde 2 kez vücudunuza sürerseniz faydası olacaktır. Her kullanımdan önce formülü koyduğunuz şişeyi çalkalamayı unutmamak gerekir.


UYUZA İYİ GELDİĞİ BİLİNEN KÜKÜRT ile %100 SAF ve DOĞAL, AVUSTRALYA KÖKENLİ ÇAY AĞACI YAĞI BİRLEŞİRSE ÇOK DAHA ETKİLİ VE HIZLI SONUÇLAR ALINABİLİR


Konuyla ilgili görüşleri alınan birçok dermatolog doktorumuzun tarifi şu şekilde:

SAÇ DERİSİNE YERLEŞEN UYUZ VAKALARINDA ŞAMPUAN OLARAK KULLANIM:

Saç derisinde uyuz varsa Kükürt maddesi ile Çay Ağacı Yağından nefret eden uyuz böceğine karşı MOOS pH 5,5 KEPEK KARŞITI KÜKÜRTLÜ & SÖĞÜT ÖZLÜ 200 ML. (Tuz, SLS, SLES, Paraben, Sülfat, Silikon, sabun, alkali, boyar madde ile MIT, CIT (Methylchloroisothiazolinone, Methylisothiazolinone) ve Phenoxyethanol İçermez!) ŞAMPUAN’a 40 damla %100 Saf ve Doğal MOSMED ÇAY AĞACI YAĞI konur, puding kıvamına gelene kadar karıştırılır. (Bulanık bir görüntüsü olacak) Bu şekilde şampuan olarak kullanıma hazırdır. Saç ve saç derinize göze kaçmaması şartıyla parmak uçlarınızla -tırnaklarınızı değdirmeden- nazikçe masaj yaparak, köpürtüp 2-3 dakika bekledikten sonra saçınızı durulayınız. Yalnız dikkat! Göze kaçma riskinden dolayı çocuklarda kullanımı uygun değildir!


VÃœCUDA YERLEÅžEN UYUZ VAKALARINDA DUÅž JELÄ° OLARAK KULLANIM:

Yine vücutta yerleşen uyuz vakalarına karşı kullanımı ise şu şekilde olabilir: Kükürt maddesi ile Çay Ağacı Yağı'ndan nefret eden uyuz böceğine karşı MOOS pH 5,5 KEPEK KARŞITI KÜKÜRTLÜ & SÖĞÜT ÖZLÜ 200 ML. (Tuz, SLS, SLES, Paraben, Sülfat, Silikon, sabun, alkali, boyar madde ile MIT, CIT (Methylchloroisothiazolinone, Methylisothiazolinone) ve Phenoxyethanol İçermez!) ŞAMPUAN’a 65 damla %100 Saf ve Doğal MOSMED ÇAY AĞACI YAĞI konur, puding kıvamına gelene kadar karıştırılır. (Bulanık bir görüntüsü olacak) Bu haliyle vücut duş jeli olarak kullanıma hazırdır. Kullanım sırasında elinizi gözünüze sürmeyiniz! Vücudunuza sürüp, köpürtüp 2-3 dakika bekledikten sonra vücudunuzu durulayınız.

1.704 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page