top of page

KADIN VE ERKEKLERDE GENİTAL HİJYENİN ÖNEMİ

Genital bölge temizleme jelleri için en ideal olan ürünler tabii ki piyasada çok az sayıda marka ve çeşitte bulabileceğiniz TUZ, SLS, SLES, PARABEN, SÜLFAT, SİLİKON, SABUN, ALKALİ, BOYAR MADDE ile ALLERJEN KORUYUCULAR MIT, CIT (Methylchloroisothiazolinone, Methylisothiazolinone) ve PHENOXYETHANOL İÇERMEZ! olarak üretilmiş ürünlerdir. Yine Erkeklere özel üretilmiş bu tip genital bölge temizleme ve duş jeli ürünlerini ABD ve Avrupa’da çok kolay bulabiliyorken özellikle ülkemizde bulmak pek kolay olmamaktadır.


Diğer taraftan bu tip ürünlerde etkinliği kullanıldıktan sonra 6 saat süren Chlorhexidine Digluconate maddesinin bulunması özellikle salgın dönemlerinde riskli olabilecek birliktelikler ile cinsel yolla bulaşan ve çoğu zaman eşli tedavi gerektiren diğer Mikotik Vajinit (Vajinal Mantar), Gonore (bel soğukluğu), Vajinal Trikomoniazis, Gardnerella Vajiniti ve Klamidya gibi rahatsızlıklar için çoğu jinekolog doktorumuz tarafından tedavilere yardımcı olması açısından istenen, tercih edilen bir şeydir ve genelde cinsel ilişki öncesi ve sonrası kullanımı tavsiye edilir.

Hiçbir sorun olmasa bile günlük yaşantımızda hijyen amaçlı bu tip ürünlerin hem kadınlar hem de erkekler tarafından kullanımını birçok uzman da tavsiye etmektedir.

Çünkü kadınların adet günlerinde hijyen sağlanmasına yardımcı olması, genital bölgeye hoş koku vermesi; duş jeli olarak kullanıldığında hem kadın hem de erkeklerde koltuk altı kokusunu gidermeye yardımcı olması; yine özellikle yaz mevsiminde havuz öncesi ve sonrası havuzdan alınabilecek özellikle mantar ve benzeri enfeksiyonlara karşı korunma amaçlı kullanılabilmesi, bu tip ürünlerin hayatımızı ne kadar kolaylaştırabileceğine ve birçok açıdan her tür riske karşı aynı zamanda bir önlem de olmasına güzel bir örnek teşkil etmektedir.


GENİTAL BÖLGE TEMİZLEME ve VÜCUT DUŞ JELİ

olarak Chlorhexidine Digluconate

içeren ürünlerin kullanımı çok etkilidir.

Doç. Dr. Murat Aydın, El Hijyeni ve Dezenfektanların Kullanımı

SAMSUN ONDOKUZ MAYIS ÜNİ. TIP FAKÜLTESİ MİKROBİYOLOJİ VE KLİNİK MİKROBİYOLOJİ AD ÇALIŞMASINA GÖRE:

* Chlorhexidine Digluconate bir katyonik bisbiguaniddir. 1950’li yıllarda İngiltere’de geliştirilmiş ve 1970’li yıllarda ABD’de kabul edilmiştir.

* Bakterilerde hücre duvarını yıkar ve sitoplazmada prespitasyona yol açar.

* Geniş spektrumlu bir ajan olup gram pozitif bakterilere karşı iyi aktivite gösterir.

* Derinin Str. Corneum tabakasına bağlanarak 6 saat gibi uzun bir süre kalıcı etkinlik yaratır.

* Antimikrobiyal etkisi kan da dahil olmak üzere organik maddelerden çok fazla etkilenmez.




2.993 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


moos logo yuksek.png
mosmedlogo copy2.png
bottom of page